Tänään tuli sitten ikää 10 kk täyteen Pinjalla. Tässä "päivänsankari":

1484837.jpg

10 kk neuvola oli jo viime keskiviikkona. Edellinen neuvolakäynti olikin 8 kk iässä. Pituutta oli 73,5 cm (4 cm lisää edellisestä) ja painoa 9810 g (500 g lisää edellisestä). Pinjan iho sai jälleen kehuja terveydenhoitajalta. Muutenkin Pinja pitkästä aikaa oli oikein kiltisti koko neuvolan ajan. Tässä kun on muutamat kerrat välillä menneet ihan poruksi.

Seisomaan nousemista Pinja harjoittelee ahkerasti. Ylös pääsee oikeinkin nopeasti ja on ihan sama mitä tukena on. Alas laskeutumista Pinja ei vaan vielä hallitse, vaan huutelee minua avuksi. Pomarkussa Pinja on oppinut kiipeämään portaita ja se onkin neidin mielestä hauskaa puuhaa. Joka portaan jälkeen pitää hieman kirkua ja tarkistaa, että kaikki näkevät kuinka etevä neiti on. Lauantaina Pinja alkoi taputtamaan. Olivat perjantaina Pomarkussa mummun kanssa taputtamista harjoitelleet ja nyt Pinja sitten taputtelee ahkerasti. Aiemmin opittuihin taitoihin kuuluu hurraaminen, mikä tarkoittaa sitä, että Pinja nostaa kädet/käden yläs ja sanoo "eeeeeee" tai "aaaaaa".

Enimmäinen oikein kunnon flunssa Pinjalla oli viikko sitten. Kolme yötä meni valvoessa nokan tukkoisuuden vuoksi, sitten flunssa meni ihan yhden päivän aikana ohi. Enää hieman aivastuttaa ja välillä valuu tuota räkää, mutta isompaa vaivaa ei ole ollut.

Vielä kuva Pinjan tyypillisestä rennosta asennosta syödessä:

1484863.jpg