No nyt on sitten tämä Joulu juhlittu. Ihanaa oli! Tässä hieman Joulutarinaa. Harmi, että aaton ja Tapaninpäivän toimintakuvat uupuvat, koska ne on otettu Ukin ja Pappan kameroilla, mutta mahdollisesti laitan tänne jossain vaiheessa parit otokset niistäkin.

Aatonaattona  teimme ruokia ja koristelimme kuusen. Tomppa toi kuusen sisälle ja kysyin sitten Pinjalta, että mikäs se on. Pinja vastasi "Puu! ... Vau!" Kuusenkoristelussa Pinja oli innolla mukana:

2177457.jpg

Aattoaamuna otimme rennosti. Laitoimme kotona kaikki iltaa varten kuntoon, esim. tuuletimme petivaatteet ja vaihdoimme puhtaat lakanat. Joulurauhan julistuksen jälkeen sitten starttasimme ja lähdimme Pomarkun mummulaan Joulun viettoon. Pomarkussa sitten söimme joulupuurot ja saunoimme joulusaunan. Ihanan jouluruuan jäkeen tuli sitten Joulupukkikin vierailulle. Aluksi Pinja hieman arasteli, mutta kun Pukki alkoi jakaa lahjojaan, neiti innostui. Ahkerasti Pinja otti Pukilta paketteja (ja välissä myös suoraan Pukin pussista) kuljettaen niitä tunnollisesti saajilleen. Lahjojen avaamisesta Pinja piti myös. Kovat paketit olivat selvästi hauskempia. Jokaisella lahjalla olisi heti pitänyt alkaa leikkiä, jopa hopeisella kakkulapiolla leikittiin syömisleikkiä (meidän Prinsessalla onkin hieman hienommat lusikat ;)  ).

Lahjojen avamaamisen jälkeen juotiin vielä kahvit ja sitten lähdettiin kotia kohti. Pinja oli niin kaikkensa antanut jännittävänä päivänä, että nukahti samantien autoon, heräämättä kotonakaan, vaikka ulkovaatteet riisuttiin. Joulupäivä valkenikin meille vasta puoli yhdeksältä aamulla ja se aloitettiin tietenkin tutustumalla lahjoihin. Tässä pientä koosteta. Kaikki lahjat eivät ole kuvissa, mutta laaja katsaus kuitenkin.

Tässä Pinja istuu upouudessa hienossa nojatuolissaan (Huom! rahikin) ja ihastelee uusia korujaan, nalle ja villakoira sylissään seka ihanat Aino-aamutossut jalassaan.

2177487.jpg

Tässä Pinja ja uusi Muumi-tietokone:

2177490.jpg

"Hetki vain, ohjeilmoin juuri uutta käyttöjärjestelmää..."

Ja uusi lakki...

 

2177491.jpg

Jokaiselta Muumifanilta ja korufriikiltä on tietysti löydyttävä soiva muumiaiheinen korurasia:

2177494.jpg

Viimeisempänä, muttei toki vähäisimpänä lahjakuvana kuva ihanista nukenvaunuista ja upouudesta suloisesta vauvasta:

2177502.jpg

Vaunujen kanssa on hieno mennä, niin lujaa kuin pääsee, mieluiten äiti kohti, ja huutaa "PÄI PÄI".

Jouluisa Pinja kiittää Joulupukkia ja tonttuja ihanista lahjoista. Näistä riittää riemua pitkään.

2177526.jpg

Joulupäivän vietimmekin kokonaan kotona ja tänään Tapaninpäivänä olimme Nakkilan mummilassa.