Aloitetaan heti isolla uutisella. Pinja on nyt kaksi viikkoa nukkunut omassa sängyssään (ei pinnasängyssä) omassa huoneessaan. Nukahtaminen sujuu hienosti ja ylpeä on tyttö sängystään, mutta joka yö huutelee jossain vaiheessa "Apua, äitiiii, auta minua!" Ja äiti menee ja kiikuttaa lapsen viereensä (laiska ja väsynyt kun öiseen aikaan on). Pinjan uusi sänky on muuten Pinjan äidin äidin isän isän äidin vanha.

Tätä tyttöä ei saa happamaksi sitruunakaan. Kova komentamaan neidistä kyllä on tullut. Ja kiukuttelee, jos ei saa haluamaansa tai kielletään. Heittäytyy dramaattisesti maahan ja itkee oikein kovaan ääneen. Erään kiukuttelun iskeydyttyä Tomppa vei Pinjan rauhoittumaan. Hetken kuluttua Pinja tulee takaisin luokseni huutaen ja itkien kädet ojossa. Itkun seasta kuului vain "äääiiitiii!". Kumarrun kysymään mikä nyt on ja Pinja halaa sanoen itkun sekaisesti "anteeksi". Sanon, että toki saat anteeksi, kaikki hyvin. Pinja lopettaa itkun kuin seinään je lähtee touhuihiinsa. Suorastaan teatraalista...

Taidoista sen verran, että parisen viikkoa sitten Pinja ihan suvereenisti tuosta vain laski seitsemään. Itse sitten olin ihan ällikällä lyöty, että mistä nyt on tuon oppinut. Haalarit pukee päällensä helposti ulos lähtiessä ja kuivana on pysynyt hyvin ilman vaippaa. Pottarasismikin alkaa hiipumaan, kun kelpaa jo kaupan ym. yleisten tilojen potatkin. Pääasia on että pissalle pääsee. Vaippaan ei enää pissaa kuin nukkuessaan. Mieluusti Pinja myös lauleskelee, toivottavasti tulee parempi laulaja kuin minä olen. Tässä yksi mitä Pinja laulelee: "Nuna aamutti kejjan, pihisi, puhisi, ykkittää, *yskäisee*, mennään!"

Mielellään Pinja katselee valokuvia ja etenkin noita kansioita, joissa on ihan pikkuisena vauvana. Eilen sitten katsellessaan synnärikuvia totesi seuraavaa kuvaa katsoessaan: "Ukilla pitkä naama". Aika loistava älynväläys :)

Sikainfluenssarokotus käytiin ottamassa tiistaina. Pitkään sitä harkittiin kun me (etenkin Tomppa) ollaan hieman rokotevastaisia. Pinja ei pihahtanutkaan, kun piikki laitettiin ja minkäänlaisia ihoreaktioita ei ole tullut. Tiedä häntä sitten oliko jo myöhäistä antaa, kun tuo Tomppa on ollut viikon verran kipeenä ja kaikki oireet viittaavat sikalunssaan. Se ehkä sai päätöksen rokotteen puolesta tekemäänkin, kun katsoi kuinka rankka tauti Tompalla on ollut. Jos vain tuo lapsi välttyisi siltä...