Hurjaa, nyt se on sitten jo vuosi 2008. Muistan, vielä kun vuosi 2007 tuntui kaukaiselta, etenkin kesäkuu -07. Vuoteen on kuulunut sekä iloa että surua. Impi-mummu ja Toini-mummu siirtyivät toiselle puolelle, meille suurin ja onnellisin tapahtuma oli Pinjan syntymä, Marika ja Arttu menivät naimisiin, Dundeestakin tuli isä. Tässä vuoden isoimpia tapahtumia.

Jouluaaton vietimme Pomarkussa. Pinjan ensimmäinen Joulu. Joulupukki ei käynyt. Oli vissiin kuullut, että Pinja aloitti pari päivää ennen Joulua vierastamisen. Joulupukin Pinja kuitenkin tapasi Uudenkylän pikkujouluissa ja oli siitä silloin kovin mielissään. Jouluruokailu, lahjat ja ihmiset olivat Pinjasta hienoa. Illalla kotiin lähdettäessä neiti sitten sammuikin täysin jo autoon. Yöllä uni oli hieman levotonta, joten asioita mietittiin kovin vielä yöllä. Joulu oli meille vanhemmille hieno ja erilainen. Joulusta ei ole vielä kuvia meillä. Jäi itseltä napsimatta, kun Markus ja Maria olivat ahkeria kuvaajia. Tässä kuitenkin meidän joulutonttu:

1179187.jpg

Joulun jälkeen 28.12, Pinjalla oli puolivuotisneuvola. Hyvin oli tyttö kasvanut taas. Nyt mitat ovat 66 cm ja 8320 g. Iso tyttö jo. Muutenkin neuvolatäti kehui pinjan taitoa ja tarkkuutta tarttua pieniinkin esineisiin sekä jäntevyttä, hyvää ryhtiä ja pontevaa jaloille varaamista. Toivottavasti ehtisin tässä vielä päivittämään noita kasvukäyriä. Niitä kun on hauska katsella, varsinkin, kun on noita vertailutietojakin.

Tassuttelu on jäänyt aika vähälle. Siihen, kun alkaa pitää homma taistella loppuun asti, olen huomannut. Pariin kertaan olemme tassutelleet. Yleensä kovan komentamisen ja sitten itkuvirren jälkeen neiti on tyytynyt kohtaloonsa ja nukahtanut. Tassutellaan jatkossakin aina niin usein kun vain jaksetaan.

Päivänsä Pinja on viettänyt viimeaikoina kovasti touhuillen. Uni ei ole ollut oikein tullakseen päiväsaikaan ja enpä tiedä onko kyse jo jonkinlaisesta eroahdistuksesta, mutta yksinään neiti ei viihdy tippakaan. Heti, kun meinaankin lähteä huoneesta alkaa huuto. Jossain kirjasessa luki, että näillä ikävaiheilla lapsi alkaa tajuamaan, että mitä ei näy on olemassa. Eli Pinja on siis tainnut hokasta, että äiti tekee jotakin muuta silloin, kun ei viihdytä prinsessaa... Onneksi muidenkin kuin minun seura kelpaa. Tässä kuvia Pinjan arjesta:

Leikkimatolla:

1179238.jpg

Syöttötuolissa, joka on käännetty pulpetiksi:

1179253.jpg

Lattialla istumista harjoittelemassa tyynyjen ympäröimänä:

1179239.jpg

Ja jos väsyttää voi tyynyille vaikka kellahtaa:

1179240.jpg