On tässä aikaa vierähtänyt tovi edellisestä kirjoituksesta ja kaikenlaista tapahtunut Pinjan elämässä.

Ensimmäinen pidempi lomareissukin tuli tehtyä. Kävimme Himoksella mökkeilemässä. Ajomatkat sujuivat hienosti. Pinja nukkui koko kolmen tunnin ajomatkan mennen tullen. Himoksen mökille Pinja kotiutui mukavasti. Kolme yötä siellä olimme. Kahtena ensimmäisenä yönä Pinjalla oli jonkin verran nukkumisessa ongelmia. Kolmas yö sujui sitten ihan hienosti. Mukana meillä reissussa oli Saara ja Marko lapsiensa Oskarin (~1 v 9 kk)  ja Emilian (5 kk) kanssa. Pinjalle taisi olla todella mieluista, kun oli kavereita. Oskari herrasmiehenä hoiteli Pinjaa, toi leluja ja nosti kädestä putoilevaa porkkanaa sekä tarjosi vesipulloa. Tässä ryhmäkuva lapsista:

1271798.jpg

Muskarissa olemme nyt käyneet kolmasti. Pinja on nauttinut kovasti siellä leikistä ja laulusta. Kovasti heiluu ja huutelee. Viimeksi huomasin, että pianon ääni pikkuisen pelotti. Upeaa oli hieman tuulikellomaista ääntä pitävä soitin, mikä koostui erimittaisista metalliputkista. Muskarin jälkeen nukutaan aina hyvät päiväunet, sen verran rankkaa laululeikkiä se on. Uimaankin päästiin viimein pitkän joulutauon jälkeen. Suihku siellä taas pelotti Pinjaa. Uimassakin Pinjalla aluksi oli hieman hui-ilme, mutta alkujärkytyksestä toivuttuaan alkoi neitokainen läiskytellä vettä hirmuisella innolla. Sukeltaminenkin sujui kuin vanhalta tekijältä. 

Himoksen loman viimeisenä aamuna (27.1) tapahtui Pinjan liikkumisessa jälleen kehityksen askel. Lattialla vatsalla käsien varaan nousseena ollessaan nosti Pinja myös peppunsa ilmaan. Tätä taitoa onkin sen jälkeen harjoiteltu ahkerasti ja nyt jo noustaan kontalleen pidemmäksikin aikaan. Kontallaan hieman häälytään ja nyitään, mutta ei vielä (onneksi) osata liikkua. Liikkeelle pyrkiminen on muutenkin lisääntynyt. Lisäksi aloitimme 30.1 potalla istumisen harjoittelun. Ensimmäisenä aamuna vain istuskelimme. Pottaa Pinja ei pitänyt ollenkaan pahan paikkana istuskella. Jo toisena aamuna Pinja teki ensimmäisen pottakakkansa ja sen jälkeen on yhtä aamua lukuunottamatta tehnyt joka aamu kakan pottaan. Vain yhtenä aamuna Pinja on lirauttanut pissan pottaan. Eipähän tuo vielä potan päälle ymmärrä, mutta tottuupahan ainakin siihen ja helpompi se aamukakka pottaan on tiputtaa kuin vaippaan punnertaa.

Neuvolakin meillä oli 29.1. Mittaa neiti oli lykännyt reilusti. Nyt mitat ovat 8930 g ja 68,5 cm.

Loppuun veilä pari tuoretta kuvaa...

Pinjalla on uusi lempi paikka kotona oleillessa, säkkituoli:

1271867.jpg

Tässä vielä kuva lattialla viilettävästä vauhtihirmusta:

1271872.jpg