Aikaa on taas pääsyt vierähtämään. Meillä arki on ollut mukavaa ja terveenäkin olemme olleet. Kaikenlaista menossa tässä, odotellaan Ukin kotiutumista, kattoremontti on meneillään ja Johannan häitä ja niihin liittyviä muita menoja odotellaan kovasti.

Pinja on kehittynyt huimasti. En ole tässä oikein osannut antaa Pinjalle mitään naposteltavaa, kun se on niin kovin kakonut kaikista murusista ja klönteistä. No jo hetken aikaa on Pinja syönyt kurkkua. Leikkaan ja kuorin isomman palasen ja sitä neiti sitten mutustelee. Ostin tässä sitten viikko sitten Pinjalle muroja (väsuolaisia, lisäaineettomia ja sokeroimattomia). Alkuunsa pinja vain poimi muroja nätisti pöydältä ja heitti ne lattialle. Tänään Pinja oppi sitten syömään niitä ihan itse. Tissittelyssäkin on otettu askel eteenpäin. Muutamia päiviä on Pinja käynyt tissillä vain aamuisin ja iltaisin. Tänään neidin onnistui nukahtaa ihan sänkyyn iltapäiväunille ilman tissiä. hieman siinä huudettiin ja protestoitiin, mutta loppujen lopuksi sitä kesti vain muutaman minuutin.

Taaperokärryn ostin Pinjalle tuossa äitienpäivän aikaan. Siitä pinja on pitänytkin kovasti. Aluksi siinä vain istuttiin kyydissä, sitten käveltiin niin, että joku piti hieman kiinni kärrystä ja hidasti sen tahtia. Nyt kärryn avulla neiti kulkee jo ihan itsekseen ja eilen oppi kiipeämään kyytiinkin omin avuin. Tänään ihmettelin, että mikähän ongelma neidillä nyt on, kun huuto ja valitus vain kuului. Menin katsomaan, niin siinä tyttö istui kärryssään selvästi kärsimättömänä, että miksi kukaan ei työnnä???

1583272.jpg

Tänään Pinja otti myös ensi kosketuksensa ulkona hiekkaan ja nurmikkoon. Hienoa oli. Pinja katseli ja naureskeli, kun Venni kaivoi hiekkaa. Hetken päästä Pinjakin jo kauhoi hiekkaa ja hetti aina kourastaan selkänsä taakse. Voikukka meni suuhun ja erilaisia tikkuja ja ruohonkorsia ihemteltiin kovasti. Hienoa oli, vaikka ulkoiluasu ei ollut kovin käytännöllinen, kun päiväunilta suoraan tytsy jäi ulos...

1583273.jpg

1583274.jpg

Tukea vasten Pinja kävelee jo ketterästi. Yrittää kovasti nousta ylös ilman tukea, mutta ei ole siinä vielä onnistunut. Seisoessaan irrottaa tuesta pitkiksikin ajoiksi. Ei ole kaukana ensiaskel... Kerron siitä sitten heti, kun se tapahtuu.

Sanavarastosta löytyy äiti sanan lisäksi: ittä (iskä), Daada (Dundee), heitä (ja yleensä tämän sanan jälkeen lentää se mitä Pinjalla sattuu kädessä olemaan), tissi, eeee (ja pää pyörii samalla). Muitakin löytyy, mitä Pinja toistelee usein, en vain ole vielä saanut selkoa, mitä neiti niillä tarkoittaa.