On kyllä ollut upea Joulu. Ja mistä se aikuisen riemu syttyisi ellei lapsen ilosta, joten veikkaan, että hienoa on ollut Pinjallakin.

Jouluaatto aloitettiin saunalla, koska Iskä tuli yövuorosta, niin oli helpoin mennä saunomaan heti. Saunan jälkeen pääsi Iskä nukkumaan ja me tytöt lähdettiin ulos. Käytiin lenkittämässä koirat ja ahkerina Joulupukin apureina toimitimme parit lahjat. Sitten olikin päiväunien aika. Päiväunien jäkeen lähdimme Pomarkun mummulaan Jouluaattoillan viettoon. Paikalla oli Mummun ja Ukin lisäksi Isomummu ja Reino, Marika, Arttu ja Ellen sekä Markus ja Maria. Maittavan jouluruuan jälkeen tuli odotetu Joulupukki ja toi isot määrät lahjoja. Kiitoksia vain pukille ja tontuille. Valitettavasti Joulupukin veirailusta ei ole kuvia, kun sain vasta Joulupukilta uuden kameran ja sen toivottavasti huomaa kuvien laadusta. Pukille ei Pinja uskaltanut laulaa, vaikka sujuvasti jo laulee laulut Joulupuu on rakennettu ja Tuiki tuiki tähtönen. Lahjat avattuamme vielä leikimme joillakin uusilla leluilla ja joimme Joulukahvit. Sitten olikin kotiinlähdön aika. Ja voitte uskoa, että Pinjan silmäluomet eivät edes värähtäneet, kun kotona kannoin autoon nukahtaneen neidon sänkyyn ja riisuin ulkovaatteet.

Tässä kuvassa Iso-Mummu ja Pinja leikkivät upouudella piirustuslevyllä.

Minun aatoillan puuhiini kuului sitten vielä lahjojen kantaminen autosta, pakkauksistaan purkaminen ja joissakin kasaaminenkin, että kaikki olisi sitten valmiina odottamassa Pinjaa aamulla. Aamu alkoikin silkalla leikillä. Ensin tuuditettiin vauvaa kehtoon ja hoidettiin mutenkin uusilla hoitotarvikkeilla.

Pinjalla on ollut tapana leikkiä laulavansa mikrofoniin ja sen perään kajauttaa: "Taatu mikkiin!". Tontut olivat tämän huomanneet ja tyttö saikin itselleen mikrofonin.

Huomioitavaa on Pinjalla jalassaan olevat kengät, jotka Jolupukki toi Shanghaista asti. Ne jalassa kuljettiin koko joulu, aattoillasta tapaninpäivään asti. Lisäksi Pukki toi seuravassa kuvassa Pinjan päällä olevan Punaiselta Mereltä hankitun mekon, lotto/muistipelin sekä sormessa kimaltelevan sormuksen.

Joulupäivänä käytiin Nakkilan Mummilassa. Sielä nähtiin paljon sekkuja. Eetun ja Kallen kanssa Pinja innostui piiloleikkiin.

Joulupäivän ilta rauhoitutiin kotosalla. Tapaninpäivänä nautiin Joulun antimista kotona. Minä olin ensimmäistä kertaa ihan itse tehnyt Jouluruuan. Ja se vieläpä onnistui. Päiväunien jälkeen lähdettiin kylään Noormarkkuun. Siellä istuttiin iltaa rennosti ja Pinja leikki Joni-serkun kanssa.

Tänään vietettiin vielä juhlaa ja menimme porukalla Toreroon syömään (siellä muuten huomioitiin aivan loistavasti lapset, suosittelen lapsierheille). Johanna ja Antti-Jussi kasasivat porukan ja mahtava juttu, että tekivät sen. Pinja sai leikkiä melkein viikolleen samanikäisen Julian kanssa, nauttia ravintolan hienouksista ja nähdä Alexandra-vauvaa. Ensimmäiseksi Pinja muisti kertoa tilausta ottamaan tulleelle tarjoilijalle "Mää olen pinsessa". Ja aivan mahtava juttu ravintolassa oli vessa. Pissalla olisi pitänyt käydä alvariinsa, kun oli liiketunnistimella hanat ja käsipyyheet. Niin, toreron vessassa oli vettä peilissäkin meidän käynnin jälkeen.

Tässä Pinja ja Julia

Ja tässä pinsessa ruokailemassa

Tytöt ihmettelemässä vauvaa

Jälkiruoka maistuu aina

Kiitokset vielä Laukaan kummeille hienosta hameesta. Saako sen muuten pestä ihan normaalisti?....