Ja hyvää uutta alkanutta vuosikymmentä. Onko siitä tosiaan jo yli 10 vuotta, kun ihmiset jonottivat joditabletteja apteekissa pelätessään, mitä vuosituhannen vaihde tuo tullessan?

Joulun jälkeen on meillä toimintaa riittänyt. Ollaan käyty alennusmyynneillä kaupungissa. Pinjalla oli niin mukavaa, että itkua väänsi kotimatkalla, kunnes nukahti. Seurana meillä oli Marika-kummitäti sekä Katri ja Aino-Maija.

Keskiviikkona olin töissä ja Pinja  Mummulassa. Ukki tuli Pinjan aamusella hakemaan ja sitä tyttö odotti kovasti. "Ukki hakemaan Pinnaa", on yksi Pinjan lempilauseista. Tytöstä alkaa tulemaan aikamoinen Ukinlikka. Tänään, kun päikkäreiden jälkeen kysyin Pinjalta mitä unta hän näki, kertoi hän: "Pitää Ukkia käestä kiinni."

Mummu, Maria ja Markus olivat järjestäneen tytöille (Pinjalle ja Ellenille) talvikivaa. He lähtivät porukalla Marian kotiin Tuunajärvelle, jossa Marian Isä kyyditsi porukkaa lumisessa maisemassa hevoskärryillä. Tämä oli iso juttu meidän tytölle. Lisäksi olivat saaneet syöttää leipää hevoselle ja lampaille. Pinja ja Ellen saivat nyt myös kunnolla aikaa leikkiä yhdessä. Hyvin olivat tytöt tulleet toimeen. Pinja edellä ja Ellen perässä, kuulemma. Hieman oli alkanut Pinja omimaan mummulan tavaroita. Oli kuitenkin tyytynyt siihen, että loppuviimeksi kaikki lelut on mummun ja niillä saa kaikki yhtäläisesti leikkiä. Hyvin Pinja yleensä antaa leluja muille ja muistaa sen, että toisen kädestä ei saa ottaa. Pinja on aika kiltti leikkiessään, mutta tiedossa myös on, että tyttö osaa komentaakin ja pitää varmisti myös puolensa.

Uudenvuodenaatto oli yhtä juhlaa Pinjalle. Iltapäivällä vieraaksemme saapuivat Johanna, Antti-Jussi ja ja kovasti kylään odotettu Alexandra-vauva. Alexandraa Pinja hoisi kovasti ja kyseli: "Santta, haluaisikko leikkiä kanssani?" Ja kyllä Pinjaa Sandraa leikityttikin. Tässä pieni kuvakollaasi.

Pinja halusi ehdottomasti pitää Sandraa sylissää. Sandralle myös juteltiin. Sandran kanssa makailtiin. Sanran kanssa leikittiin autolla. Sandralle luetiin kirjaa. Sandralle näytettiin miten Muumeilla leikitään ovi kii ja ovi auki leikkiä. Pinja osasi olla huolellinen ja varovainen. Ja Sandra on oikein kiltti ja rauhallinen vauva. Nyt iltasella Pinja on paljon kysellyt Sandraa ja miettynyt "Santta tulee pian kakasi." Joten Johanna: teitä odotetaan taas meille kovasti kylään.

Raketeista Pinja tykkäsi kovasti. Pauke ei pelotanyt yhtään. Kerrannut on rakettien ampumisen tapahtumia ja vieläkin vilkuilee ikkunasta, josko jotain näkyisi. Taas Pinjan sanoin tämäkin: "Jaketti sano popou (Pinja levittää tässä kohtaa kätensä oiken levälleen). Ikkälle tuli kiije." Iskä, kun sytytti raketit ja tuli sitten kiirellä kauemmaksi.